Peder vinnare igen

Publicerat

Peder Fredricson fortsätter att imponera. På söndagen vann han 1,50-Grand Prixen i Helsingborg med Carat Desire.

– Jättebra genrep inför Boråstävlingarna nästa helg, sa Peder.

Peder hade bara sju konkurrenter och av dem var det endast Camilla Öberg från Munka-Ljungby på Zakopane som, liksom Peder, red felfritt i grundomgången.

I omhoppningen hade Camilla chansen att besegra Europamästaren och Jerringpristagaren Peder,eftersom Carat Desire rivit ett hinder. Men även Camilla rev och när sedan ännu en bom föll valde hon att ge upp.

12 000 kronor var segern värd för Peder.

– Den här helgen gick i alla fall ihop, skrattade han.

Carat Desire fick gå mycket förra säsongen, när både EM-guldhästen All In och Zaloubet var skadade.

– Han gick både världscup och de stora Grand Prixerna och ”tvingades” växa in i dem lite snabbt. Nu har han fått ta det lite lugnare och han känns fantastiskt bra, sa Peder.

– Den här hoppningen, med lite stora oxrar, satt bra som förberedelse. Jag kunde ju inte ta med alla hästar till Leipzig och Zürich, så de behövde hoppa lite nu.

Troligen får Carat Desire följa med till de stora tävlingarna i Borås nästa vecka. Men vilka stallkamrater han får sällskap av var Peder inte helt säker på under söndagen.

– Hansson, Zaloubet och Christian K är alla aktuella, sa Peder.

Boråstävlingarna blir ett riktigt getingbo. Det är tioårsjubileum och det står hela två bonusmiljoner på spel till den som lyckas vinna båda Grand Prixerna. Väldigt många passade på att testa formen hos sina hästar i Helsingborg. Främst under fredagen och söndagen startade en del av landets bästa ryttare.

För juniorerna och ungdsomsryttarna avgjordes näst sista kvalet till Morgondagens Vinnare (juniorerna) och Young Rider Cup på Scandinavium. Ottilia Lundgren är smått överlägsen på båda kvallistorna och leder båda.