Urstarka schweizare dominerade

Publicerat

Schweiz vann laghoppningen i fredags. schweizaren Steve Guerdat vann Falsterbo derby i går lördag. Och på söndagen tog schweizaren Martin Fuchs hem Grand Prixen.

– Man kan väl minsta sagt säga att vi har haft en fantastisk helg här, sa Martin Fuchs.

På sin Connor Jei var han klart snabbast i omhoppningen.

– Det ör en fantastisk häst som kan hoppa precis varsom helst. Ibland kan han bli lite stark men det är också det enda ”problem” jag har med honom, sa Fuchs, Europamästare 2019 i Rotterdam med Clooney.

Ett nytt EM står för dörren och Fuchs har siktet inställt.

– Connor Jei är i väldigt fin form. Jag ser fram emot att åka till Milano med honom, sa han.

Martin Fuchs hade inte varit i Falsterbo på flera år och var enormt nöjd med allt.

– Redan första dagen fick jag en underbar feeling, sa han.

– Arrangörerna har gjort ett fantastiskt jobb, inte bara med själva tävlingsbanan. Allt runtomkring, uppstallning, stallområde, allt är bra. Här finns gott om plats att promenera med hästarna och gå och beta med dem. Det är precis sådant som min häst Connor behöver.

– Jag kommer väldigt gärna tillbaka!

Rolf-Göran Bengtsson var bäste svensk, på sjätte plats. Han var felfri även i omhoppningen med Zuccero.

– Men lite för långsam. Jag hade nog kunnat rida en sekund snabbare om jag inte startat så tidigt i omhoppningen. Men jag tror det var bättre för min häst att få ta det något sånär lugnt. Han har ju inte lika mycket rutin som många av konkurrenterna. Nu tror jag att jag byggde för något som kommer att bli bra.

Rolf-Göran har haft siktet inställt på EM hela säsongen men när han och hästen skulle visa form i Stockholm i juni drabbades den grå hingsten av svår allergi och kunde inte starta. Men i Falsterbo bevisade både häst och ryttare att de har i Milano-EM att göra.

– Zuccero kändes fantastisk fin och fräsch. Lugn och fin på framhoppningen men när han kommer in på arenan spetsar han öronen och söker hindren, sa Rolf-Göran, som kunde åka hem till Tyskland med seger i bagaget efter vinsten i sjuårschampionatet med Coventry Moon.

– Fast egentligen blev det två segrar. Jag vann ju kaninhoppningen också!