Risk för regnkaos

Publicerat

Peder Fredricson

Nästa vecka rids EM i hoppning men den här helgen har det varit femstjärnig hoppning, Stephex Masters i Brüssel, som avslutades med en stor Grand Prix på gräsbana. Peder Fredricson har, som bekant, tackat nej till EM, men i Brüssel var han med, dels med flera av sina lovande nioåringar, men också med ”gamlingen” Catch Me Not S, Ebba Berglöfs Charlie. Det blev en snygg femteplats och runt 400 000 kronor inridna. Charlie såg fantastiskt fin ut, så fin att man önskar han skulle varit med på EM och försvarat sitt brons från förra mästerskapet, i Riesenbeck.

Det regnade en hel del i Brüssel och det gjorde banan ganska hal för de tolv ekipage som red winning round. Då kan man undra hur det ska bli i Milano. De italienska meteorologerna har gått ut med en röd varning för regn i början av veckan. Och EM ska, som sagt, ridas på gräs. Platsen är San Siro-området (där Zlatan firat många triumfer på Milans fotbollsstadium). Området innehåller även en kapplöpningsbana och det är vid denna som hoppningen ska ske. Förhoppningsvis är hoppbanan ordentligt preparerad så att den kan ta emot allt regn och ändå vara ridbar. Mästerskapet inleds redan på onsdag med tidshoppningen och dagen innan får ryttarna prova på att hoppa några språng inne på arenan.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Här hemma har det inte regnat så mycket men tillräckligt för att det ska vara smaragdgrönt överallt. Tyvärr också lite för mycket för att det ska gå att rida på stubbåkrarna. Man känner sig lite lurad, stubbåkerridning är årets höjdpunkt för både hästar och ryttare.

Ett annat aber med regnet: myggen har vaknat. Vi som inte brukar ha några mygg är fullständigt invaderade — och hästarna heltokiga.