Vi hade i alla fall tur med vädret…

Publicerat

Jag kan inte säga annat än att vi faktiskt haft tur med vädret, i alla fall när det handlar om att åka på tävling.

Det stormar och regnar ute, så man måste påminna sig om vilken årstid det är genom att titta i almenackan. Men de gånger vi varit iväg på tävling med en av mina hästar, tolvåringen, så har det varit helt okej. Visst öppnade sig himlen just som hon galopperade in på banan i Dagstorp för ett tag sedan (enda tävlingen hittills i år på gräs) men som det proffs den hästen är spetsade hon öronen när det var dags att hoppa och tog sig felfritt och snabbt runt. Annars har det varit helt okej med tävlingsvädret.

Idag var det annat. Jag insåg att det inte gick att släppa ut hästarna i hagarna eftersom här inte finns någon skog som skyddar. Så jag tänkte att jag åtminstone skulle longera en stund så hästarna fick röra sig lite. Jag började med tolvåringen, men jag kunde lika gärna låtit bli. Hon talade ytterst tydligt om att det här ville hon INTE. Jag kunde smälla med långpisken i luften hur mycket jag ville, hon rörde sig knappt ändå. Så det var bara att ge upp.

Nästa tävling för henne är (troligen) på torsdag, på Ribersborg i Malmö. Till dess ska vädret ha blivit bättre, så vi får se. Det var för övrigt på Ribersborg som hon som fyraåring skulle göra sin tävlingsdebut. När vi kom dit vräkte regnet ner och det blåste rejält. Vi tog beslutet att inte ens lasta ur henne och körde hem i stället. Tror det var rätt bra, det kan inte vara någon bra sak att introducera en ung häst för tävling under så usla förhållanden.

Förresten – har tävlingsarrangörer helt gått ifrån de traditionella färgerna på prisrosetterna? Tolvåringen vann en klass och rosetten hade ett guldband, ett blått band och ett grönt. Det var alltså inte den vanliga blågula rosett man fick förr. Rätt snygg, men även andra rosetter hon fått på sistone har skiljt sig från hur de brukar se ut.

Ett glädjebesked ramlade in på mejlen härom dagen. Min ackreditering till EM i hoppning i Milano i månadsskiftet är godkänd. Förväntat, så klart, men alltid roligt när man har alla papper i ordning. Räkna med omfattande rapportering om allt i Milano så småningom!