I väntan på Gothenburg Horse Show

Publicerat

Nästa vecka är det Gothenburg Horse Show och fler och fler svenska namn blir klara.

Att våra ess Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson kommer till Sveriges största inomhustävling var självklart länge. Irma Karlsson, Evelina Tovek och  Stephanie Holmén har också fått klartecken.

Ytterligare en ryttare brukar tas ut efter Boråstävlingen (som gick i helgen). I fjor vann Jörgen Larsson med Agathon S men han fick inte någon biljett direkt. Först efter återbud slussades Jörgen in. I år verkar det annorlunda, Boråsvinnaren Matilda Pettersson togs ut bara en dag efter sin seger. Det är bara att gratulera, Matilda har haft en väldigt bra säsong med sin Head over Hills och att få medverka på Scandinavium kommer att ge henne massor av nyttig erfarenhet. Detsamma gäller Jens Wikström från Nässjö och Viktor Melin från Norrköping som också är uttagna av förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Många kommer säkert att besöka Scandinaviuym för att få se EM-guldmedaljören och Jerringpristagaren Peder Fredricson  rida. Men de får inte se EM-guldhästen All In. Den brune valacken är inte helt fräsch i hasen på höger bakben och Peder vill inte ta några risker med sin stjärna. Även om ”Allan” är speciell har Peder många bra andra hästar att ta med, som Christian K och Hansson.

Idag blev det också klart med vilka tre U25-ryttare som får rida i alla de stora klasserna i Göteborg (förutom världscupen). Det är Rebecca Hallberg-Fischer, Cornelia Rylén, Filip Ågren, Alice Tapper och Karin Martinsen.

Som vanligt blir det också dressyr och världsstjärnan Isabell Werth från Tyskland finns med i startfältet. Och så naturligtvis vår superstjärna Patrik Kittel, som älskar den stora publiken och alltid glänser. Rose Mathisen, Paulinda Friberg, Malin Rinné, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Jeanna Högberg kompletterar svenskgänget. Danska stjärnan Cathrine Dufour är också anmäld.

Här hemma har jag kunnat glädja mig åt härliga, nästan vindstilla dagar och strålande sol. Även om marken är frusen på morgnarna har det varit jättefint med långa skrittrundor och lite travjoggning. Vi skåningar (de flesta av oss, särskilt vi med hästar) är glada över att slippa snön. Snö hör bäst hemma på nordligare breddgrader, här blir det ofta modd och problem med att hästarna får höga snöklampar under hovarna.

Det är annat än det som en kvinna berättade: hon hade snö upp till anklarna – när hon satt på hästen!

Fälttävlansinriktade bekanta till mig planerar till och med terrängträning den kommande helgen. Utomhus!

Jag har också kunnat glädjas åt hur treåringen uppför sig nu när hon börjat förskolan. Löshoppningen gick strålande, ännu bättre än jag hoppats, och hon accepterar både sadel och att Karro hänger på henne. Igår klev Karro helt upp på hennes rygg för första gången och det gick hur bra som helst.