SM-dressyr kan lyfta Ribersborg

Publicerat

SM i dressyr har de senaste åren gått på Strömsholm. Men nu vill Malmö Ridklubb bryta den traditionen och förlägga tävlingarna på Ribersborg.

Det behöver Ribersborg. Varje gång jag kör Limhamnsvägen och blickar ner mot tävlingsområdet och de fina banorna gråter det lite i hjärtat att se dem ligga där, nästan oanvända. Två gånger om året, vår och höst, arrangeras det dressyrtävlingar och någon gång även hoppning. Det är på tok för lite på en anläggning som håller hög kvalitet och där det borde vara tävlingar av någon sort flera gånger i månaden.

Jag vet att det är bekymmer med logistiken, vattentillgång och klagande boenden exempelvis, men det är saker som borde kunna lösas. Ribersborg är ett fantastiskt friluftsområde, många miljoner har grävts ner i ridunderlaget. Då bör det också utnyttjas.

Om nu Malmö Ridklubb får ihop det med sponsorer och funktionärer och SM-tävlingarna blir av kan det bli fantastiskt. Planerna är nämligen att alla kategorier ska rida om sina mästerskap: seniorer, young riders, juniorer, children (12-14 år) och paradressyrryttarna. Vilken dröm att få se Patrik Kittel rida på Ribersborg. Och alla våra duktiga pararyttare.

Redan i år blir det förresten SM i Skåne, nämligen i hoppning inomhus i höst, i Helsingborg, Första veckan för ponnyerna och veckan efter för storhästarna.

Apropå SM så verkar det vara på gång med något nytt, nämligen SM för ryttare i lätt och medelsvår klass i hoppning. Kul idé.

Henrik von Eckermann avslutade i helgen sin vintertour i Förenade Arabemiraten med seger med Chacanno. Det blev många sköna pengar in på kontot, och dessutom många fina rankningspoäng. Han och Peder Fredricson ligger ju på topp-tio nu, som femma och sexa.

Också Douglas Lindelöw har haft framgångar utomlands och vann en 1,45-hoppning i det trestjärniga meetinget i Neumünster med sin åttaåring Citti.

Ska bli kul att se alla tre i Scandinavium nästa vecka.