Hotellfrukost och fina hästar

Publicerat

Hotellfrukost, visst är det speciellt.

Att i lugn och ro sätta sig ner och äta allt gott som man inte hinner fixa till vardags. Bara det känns lyxigt och lite extra bra.

På det stora hotellet vi brukar bo på i Göteborg är det extra roligt. Hela hotellet är fyllt av hästfolk och det hinner blir många ”hej” och ”hur är det” och kramar innan man ens hinner ta första klunken av kaffet.

När jag på väg till Scandinavium gick genom mässan efter frukosten noterade jag att det redan var ganska mycket folk där, så det hinner nog repa sig efter den glesa torsdagen.

Inne på arenan laddades det för dagens första hoppning, en klass öppen enbart för sjuåriga hästar. Det var många spända unghästar som nu gjorde sitt första framträdande men de flesta skötte sig väldigt bra. Det var frapperande att se all talang och det bådar ju gott inför framtiden.

Vann gjorde nederländaren Jur Vrieling på långgalopperande och storhoppande Flumicino van de Kalevallei, före Niklas Arvidsson på Confidence CC. Vårt skånska hopp Conrad med Jörgen Larsson såg fin ut men råkade riva ett hinder i första fasen.

Jag har inte rapporterat från torsdagens sista klass, en 1,50-hoppning på tid. Det blev ganska svårt och få var felfria, bara nio av 35 startande och det är inte mycket vid en femstjärnig tävling. Glädjande nog var två av de felfria svenskar, Malin Baryard-Johnsson på sin EM-häst Cue Channa och Karin Martinsen på Stenhaga Tulip Tatoo.

Vann gjorde britten Michael Whitaker på JB’s Hot Stuff, före tyske Marcus Ehning på Cornado.

Ehning ja, han ser väldigt laddad ut. Jag tror han vinner världscupkvalet på söndag, på Comme Il Faut!