Mary Lou – vilken påskpresent!

Publicerat

Beskedet alla hoppats på kom på skärtorsdagen: Henrik von Eckermann får behålla det fantastiska stoet Mary Lou.

Speciellt under vintern och våren har försäljningsryktena varit många kring Mary lou. En sådan fantastisk häst, av yppersta världsklass, är oerhört attraktiv på marknaden. Och den internationella marknaden innehåller många stora plånböcker, inte minst de som finns i Nordamerika. Det är inte konstigt att Karl Schneider, Henriks arbetsgivare och vän, och tillika ägare till Mary Lou, hade svårt att motstå buden.

Henrik själv har naturligtvis varit orolig, särskilt som han ständigt blev påmind om problemet vid varenda tävling. När jag pratade med honom i samband med segern i världscupkvalet i Göteborg i februari skakade han av sig frågan och sa: – Hästar av Mary Lous kaliber är alltid efterfrågade.

Nu har det alltså löst sig och Mary Lou blir ännu mera svensk. Det är nämligen familjen Tovek i Halland som köpt henne. Henrik har starka band till familjen eftersom han är mentor och tränare till dottern Evelina (som också rider på högsta nivå och i fjor vann en deltävling i Global Champions Tour).

Med familjen Tovek som ägare till Mary Lou är Henrik garanterad att få fortsätta tävla henne. Det innebär att åtminstone en fjärdedel av det svenska VM-laget är säkrad.

Närmsta stora uppgift för Mary Lou och Henrik är världscupfinalen i Paris 11-15 april, där de för övrigt får sällskap av Douglas Lindelöw och Zacramento. Där får de för övrigt sällskap av två dressyrsvenskar, Patrik Kittel, som liksom Henrik vann sin kvalliga, och Tinne Vilhelmson-Silfvén. Patrik meddelar att det är svenskfödda Deja han tänker rida i finalen. ”Det är hon värd”, säger han.

Här hemma har snöstormar gjort tillvaron olidligt för både folk och fä. Det har varit omöjligt att rida, inte ens till det närbelägna ridhuset. Den blöta snön gör att hästarna får gigantiska ”styltor”. Att då försöka rida en överfrisk häst tycker jag innebär alltför stora risker. Men i morgon har SMHI lovat sol och svaga vindar. Äntligen!

Visserligen börjar inte påskhelgen förrän på lördag men ändå: GLAD PÅSK!