Blågul start i Falsterbo

Publicerat

Att Sverige skulle spela VM-kvartsfinal i fotboll mot England samma dag som Falsterbo Horse Show inleddes gick inte att ta miste på. Teamet kring Robin Ingvarsson var klätt i gult, liksom många andra av de många åskådarna.

De svenska fotbollsgossarna gjorde nu inte en så bra match som alla hoppats på. Det gjorde däremot många av dem på hästryggarna i Falsterbo. Inte minst Niklas Arvidsson som vann första 7-Star-hoppningen med Hasard, före Karin Martinsen på Bella och Sissela Smith på Charmonix CC och Jacob Hellström på Jus d’Orange van’t Bisthof.

Det var full fart redan denna första dag. På dressyrarenan hoppade deltagarna i Krafft the Tour of Amateurs och där vann blott 16-årige Rasmus Nilsson från IM Sportsriders från Kristianstad på Celebrity. Nyinstiftade amatörtouren i dressyrsåg en premiärvinnare i Agnes Broomé Clason. Alla tre domarna hade henne och hennes Werenice på första plats och gav henne 69,710 procent. Lite kul med dressyrtouren. de 15 finalisterna har kvalat runt om i landet och i morgon, i finalen, ska de rida medelsvår kür. Det blir en ny erfarenhet för många av ekipagen, att rida till ett egenkomponerat program.

Också de sjuåriga hästarna hoppade på dressyrbanan i sitt första kval. Här handlade det om bedömning A och elva av de 38 startande var felfria.

Den här första dagen var det, som traditionen bjuder, fritt inträde i Falsterbo. Och som vanligt lockade det väldigt mycket folk. Alla utställarna stod beredda, det var full fart i de serveringar som var öppna och runt tävlingsbanorna var det härligt välbefolkat. Med tanke på väderprognosen kommer årets nio dagar av tävlande att bli en riktig solskenshistoria. Starten var strålande, trots att en av ryttarna i amatörtouren efter ett fall skadade axeln och för säkerhets skulle fördes till sjukhus.

Ett är i alla fall säkert, Falsterbos hoppbana måste vara den grönaste gräsmattan i landet.