Stephanie Holmén – igen

Publicerat

Det var inget snack om saken, unghästtävlingarna i hoppning vid årets Falsterbo Horse Show tillhörde Stephanie Holmén.

I fredags vann hon femåringarnas final med  Niclas Swerres Center, idag (söndag) var hon etta med Ikaros och tvåa med Viva, nia med Cash du Talus, tia med Vincent och på 18:e plats  med Two Sides off Lowe. Hon red totalt sex sexåringar, fem var i final.

På frågan om varför just Ikaros blev hennes vinnarhäst förklarade hon att honom har hon ridit ganska mycket och nu fick hon dessutom till svängarna i omhoppningen så hon kunde rida framåt hela tiden.

– Viva kvalades hit av vår beridare på Grevlundagården, Antonia Pettersson-Häggström. Hon rider just nu ungdoms-EM i Fontainbleau, så jag fick rida Viva i finalen här. Jag hade bara gjort en tävling med henne och känner henne inte riktigt, sa Stephanie.

Med fem hästar i en final med 20 startande blev det stressigt värre för Stephanie.

– Det var kanske inte helt optimalt. En av tjejerna i teamet red fram hästarna och jag satt bara upp och hoppade, så jag hann inte riktigt känna på dem som jag önskar. Men alla har gjort ett fantastiskt jobb så att det fungerade, sa Stephanie.

I de internationella tävlingarna på Falsterbo Horse Show startade Stephanie både Flip’s Little Sparrow, Carma och Clarence (tvåa i fredagens 1,45-klass) och det blev en hel del mycket fina placeringar i övrigt.

– Jag är väldigt nöjd, alla hästarna har gått fantastiskt bra.

Framgång är nyckelord för hela teamet från Grevlunda. Steffis chef Peder Fredricson vann ju hoppderbyt på lördagen på Catch Me Not, en fantastiskt fin seger efter en omhoppningsrunda som inte ens de vanligtvis starka irländarna kunde göra bättre.

–Den här hästen är så klok och hoppar så bra. Jag gillar den jättemycket, sa Peder om Ebba Berglöfs Cardento-valack, som han tävlade för första gången vid de egna tävlingarna hemma på Grevlunda i juni.