Fredriks ritt ingav svenskhopp

Publicerat

Fredrik Jönsson från Flyinge fortsätter att göra succé i sin VM-debut. Med Cold Play klarade han den extremt svåra banan med endast ett nedslag och klade sig på en preliminär sjundeplats individuellt.

– Cold Play var jätteduktig, inte minst på den sista linjen där så många haft bekymmer.

– Men jag red helt enligt den plan som jag och Henrik von Eckermann lade upp när vi gick banan tillsammans i morse. Det gällde att ta det lugnt mot kombinationen där. Den var så svår att se, även för oss ryttare, så hästarna måste få tid att titta på den och förstå hur de skulle lösa sin uppgift.

Nedslaget kom på den glesa oxern efter vattengraven.

– Till min förvåning kom vi lite långt ifrån så språnget blev inte maximalt. Det retar mig lite, men totalt sett är jag väldigt nöjd, sa Fredrik och torkade bort svetten med en vattendränkt handduk som han fått av en välvillig funktionär.

– Nu ska jag ladda för att se Peder. Det blir nervöst!