Så perfekt men ändå inte

Publicerat

Allt gick så perfekt för Malin Baryard-Johnsson och hennes heta sto Indiana. Den svåra linjen med gles grind, vattengrav och smalhinder satt perfekt. Hon var på väg mot något riktigt bra.

Men så kom felen, på näst sista hindret, en gles kombination med vatten under som skapade optiska bekymmer för hästarna, samtidigt som de var ganska trötta efter den långa banan. Indiana rev både a- och b-hindret.

– Jag tyckte jag kom helt rätt, och om jag skulle fått göra om det hade jag ridit på exakt samma sätt, suckade Malin.

– Indiana var lugn och fokuserad. Egentligen kan jag inte förklara varför hon rev, bara att det är ett VM och då är det svårt.

– Indiana är en topp-tio-häst i världen. Hon var värd ett bättre resultat.

De åtta felen innebär att Malin i praktiken är borta från alla medaljdiskussioner.

– Jag är besviken, det här var inte bra nog, konstaterade hon men gav samtidigt banbyggare Alla Wade mycket beröm.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb med banorna. De kräver mycket av ryttarna och så ska det ju vara på ett VM.

Malins åtta fel (och Henrik von Eckermann tidigare åtta) förvärrade situationen för laget. Det är tidigt men nu är det inte medaljchanser som diskuteras, snarare om det går att komma topp sex och kvala för OS.

– Det krävs två felfria rundor idag, tyckte Malin och tänkte på Fredrik Jönssons och Peder Fredricsons ritter som återstod.

När halva torsdagens klass ridits är det bara två ekipage som klarat banan utan fel, österrikare Max Kühner på Chardonnay och tyskan Simone Blum på Alice. Henrik von Eckermanns sambo, schweiziskan Janike Sprunger på Bacardi VDL, tyskan Laura Klaphake på Catch Me if You Can och amerikanskan Adrienne Sternlicht på Cristalline noterade endast var sitt tidsfel. Simone Blum leder så här långt.