Kamratfajt i VM-finalen

Publicerat

De gick i samma skola, växte upp tillsammans i Flyinge, de tog internationella medaljer tillsammans i fälttävlan och båda har var sitt OS i fälttävlan.

Nu rider de två kamraterna VM-final i hoppning, Peder Fredricson och Fredrik Jönsson.

Historien är både stor och liten, den visar hur det lilla kan bli det stora. Hur två killar från lilla Flyinge i Skåne har blivit två världsnamn på de stora arenorna.

Om bara en liten stund drar det igång. I ett Tryon som är en aning svalare än tidigare.

Startlistan med de 25 ekipagen innehåller inte riktigt de namn man är van att se i ett stort mästerskap. Många av de stora europeiska ryttarna saknas, för antingen har de inte klarat att ta sig till finalen, eller så har de helt enkelt inte blivit uttagna att rida VM.

Precis som Peder Fredricson påpekade innehåller finalfältet väldigt bra hästar med inte så väldigt duktiga ryttare och tvärt om, bra ryttare som rider hästar som inte är av yppersta kvalitet, men som ändå kommit så långt tack vare skicklig ridning.

Det är ganska tätt poängmässigt mellan ekipagen så det är bara att säga som man brukar: vad som helst kan hända. Till och med att två kamrater från Flyinge kan smälla till.