Inomhusfälttävlan med mersmak

Publicerat

Inomhusfälttävlan, en fredagskväll på Flyinge i november, kan det vara något?

Ja, det kan det.

Knappt hade hoppryttarna avslutat en otroligt spännande kvalomgång i nya Skåne Topp-10 (som Jörgen Larson vann) förrän fälttävlansfolket invaderade arenan. ”Alla” var där, förbundskapten Fredrik Bergendorff, gamle landslagsryttaren (bland annat VM 1994) Jonas Hugosson och VM-bronsmedaljören Piia Pantsu-Jönssonför att bara nämna några, och, det nästan roligaste av allt, publiken kom. En publik som fyllde åtminstone två tredjedelar av ridhallen, och den var otroligt engagerad.

Det var första gången Flyinge arrangerade inomhusfälttävlan ”på riktigt” och så klart låg Jan Jönsson bakom det hela. Han hade bjudit in 15 ryttare och dessa kom från när och fjärran: VM-ryttaren Anna Freskgård hela vägen från Östergötland, Viktoria Carlerbäck efter en fyratimmarsresa från Borås, exempelvis.

Det blev en hejdundrande föreställning på en ganska så knepig bana men i huvudsak blev det välridet.

Vann gjorde, som väntat, Niklas Lindbäck. Det syntes hur tydligt som helst att han varit med inomhus förut. Han har ju bland annat vunnit på Friends. Nu testade han Fairy Tale, en nioåring med dressyrstammen  Chirlon-Flemmingh och gjorde en helt otroligt fin ritt.

– Jag ville kolla om Fairy Tale är mogen att går Friends redan i år, sa han innan start.

Han fick ett femstjärnigt svar från hästen. Och 7 000 kronor i belöning för sin fina insats.

Otroligt bra var även tvåan Viktoria Carlerbäck. Hon och före detta galoppören Freckenham Ted passar fantastiskt bra ihop och det bevisade hon genom sin harmoniska ritt, trots det höga tempot.

Om inomhusfälttävlan kan man tycka vad man vill, men presenteras den som den gjorde i Flyinge har den tveklöst sitt berättigande.