Duktiga flickor och fegt radiofolk

Publicerat

I Stuttgart var det Stephanie Holmén som var bäst av de svenska.
I söndags, i Madrid, var det Irma Karlsson.
De unga ryttarna tar för sig ordentligt i säsongens världscup.

”Steffi” gjorde två fantastiska rundor med Flip’s Little Sparrow och lade bland andra sin chef Peder Fredricson bakom sig.
Peder fick se sig besegrad också i Madrid. För medan hans Christian K överraskande tvärstannade på ett räcke i omhoppningen galopperade Irma Karlsson på Ida van de Bisschop snabbt och felfritt förbi både honom och Henrik von Eckermann på Mary Lou.
Det är så roligt att se hur de unga svenska tjejerna tar för sig internationellt. Steffis styrka såg vi i fjor när hon vann en deltävling. Irma har också gjort det bra men jag tycker att Irma har tagit ett nytt kliv med sin ridning. Hennes häst Ida är ingen lätt dam att ha att göra med. Hon har samma pappa, Kasmir van Schutteshof, som Peders All In och Malin Baryard-Johnssons Indiana. Det verkar som att speciellt stona efter den här hingsten blir speciella och även ”Allan” har ju sidor som Peder jobbar med, inte minst hästens starka flyktinstinkt. Men när man väl får hästarna på sin sida och de koncentrerar sin energi på jobbet, då verkar det inte finnas några kapacitetsmässiga gränser.
Irma har gjort ett synnerligen bra jobb med Ida och nu börjar det betala sig. Det skulle vara väldigt intressant att se Irma och Ida i ett EM-lag nästa år.

Kandidaterna till årets Jerringpris har publicerats. Av de 16 kommer sju(!) från skidsporten, inklusive Henrik Harlaut som visserligen tog dubbla free skiing-guld i X-Games men misslyckades i OS. Men svenska hopplandslaget, som ju tog VM-silver i Tryon, det fanns inte med. Jag ska inte ta upp diskussionen om bredderna i de olika sporterna, jag blir bara arg, men jag måste, lite uppgivet, tycka att Radiosporten var feg som uteslöt hoppsporten. Självklart var det en rädsla för att ridsporten skulle vinna priset igen (och så hade det nog blivit) men den prestation som hopplaget gjorde där borta i värmen i Tryon, den var verkligen värd att prisas.
Jag blir så trött på alla som patar om att ridsportfolket är en maffia bestående av småflickor som ”cuppar” ihop sig och röstar. Har alla belackarna glömt hur Golfförbundet för några år sedan gick ut i mejl till alla sina medlemmar och uppmanade dem att rösta på Henrik Stenson?
Ridsportfolket röstar på eget initiativ och det handlar inte om små stallflickor, det är ridsportFOLKET som röstar.
Men, som bekant, i år blir det inget, och jag tror knappast att travets kandidat Björn Goop ens överlever första röstomgången.