Efterlängtad GP-seger för Peder

Publicerat

Två storsegrar i Stockholm nyligen, och nu seger i den femstjärniga Grand Prixen i Falsterbo. Inget eller ingen tycks kunna stoppa Peder Fredricson.

Nu är han dessutom bäst i familjen. Broder Jens har tidigare vunnit Grand Prixen (på Lunatic) och hustrun Lisen har vunnit derbyt.

Peder har vunnit båda.

– Jag har försökt så många gånger att vinna GP:n. För två år sedan var jag tvåa med All In efter att ha tappat stigbygeln i omhoppningen, påminde Peder.

Den här gången lämnade han absolut inget åt slumpen och grundlade segern med väl uträknad taktik. Han visste att i omhoppningen, winning round, red den med snabbast grundomgångstid sist.

– Därför red jag snabbt redan i första rundan. Jag vet ju att det är en stor fördel att få starta sist, sa Peder.

Så han utnyttjade situationen och gjorde det absolut bästa av sitt läge. På tv-bilderna, back-to-back, med tvåan Emilio Bicocchi syntes det tydligt att Peder grundlade segern redan i ridningen mellan det andra och tredje hindret. Och med fullt flyt i resten av rundan var segern given.

– Jag hade tur den hör gången. Det handlar ju om tiondelar och det är lätt att hamna ”fel”. Eller att en bom ramlar.

Det var fler än Peder som gladdes åt hans seger. Inte minst Rolf-Göran Bengtsson, två och en halv gång vinnare (den halva var när GP:n avbröts i ett regnoväder), och fyra nu med Oak Grove’s Carlyle.

– Jättekul med svensk seger här i Falsterbo. Jag är nöjd med mina två bra rundor, Carlyle är inte så snabb, så fjärdeplatsen är helt okej. Även om jag så klart vill vinna, sa Rolf-Göran som så sent som i april vann GP:n i Scandinavium i Göteborg med Carlyle.

Tvåan, italienaren Emilio Bicocchi, förklarade sig också nöjd.

– Med Peder efter mig i startfältet visste jag att det inte skulle bli seger. Det är nästan omöjligt att slå honom, så en andraplats är bra, sa han.

Fransmannen Mathieu Billot var trea och passade på att ösa beröm över arrangörerna.

– Man känner sig otroligt välkommen hit till Falsterbo och man blir väldigt bra omhändertagen, menade han.