Svenskarna siktar på seger

Publicerat

Här är gänget som ska ge Sverige en efterlängtad seger i Nations Cup i Falsterbo i morgon. Reserven Douglas Lindelöw, Stephanie Holmén, förbundskapten Henrik Ankarcrona, Malin Baryard-Johnsson och Fredrik Jönsson. Plus ankaret Peder Fredricson.

Det är sju år sedan, 2012, som det svenska laget stod som vinnare i Falsterbo.

– Vi vill överst på pallen igen. Det är på tiden, säger Malin Baryard-Johnsson.

– Det är alltid så roligt att vinna, och ännu mera speciellt att göra det här i Falsterbo.

Nederländerna har vunnit de senaste två åren och motståndet är tufft nu också. Prestigen kring Nations Cup är stor.

– Och väldigt betydelsefull. Att vara med i högsta ligan innebär inte minst att man får tillträde till de bästa tävlingarna, påpekar förbundskapten Henrik Ankarcrona.

– Vårt mål är inte att vinna ligan, däremot att vi ska hålla oss kvar och det ser jag som kalt realistiskt. Tar vi oss dessutom till finalen i Barcelona i höst är det jättebra. Men sådant tänker vi på senare, efter EM.

Laget i morgon kommer att bestå av, i rätt ordning, Fredrik Jönsson på Coldplay, Malin Baryard-Johnsson på Indiana, Stephanie Holmén på Flip’s Little Sparrow och Peder Fredricson på All In.

Reserv blir Douglas Lindelöw med Cheldon.

– Nervöst att stå vid sidan, tycker Douglas.

– Jag får bistå med vattenflaskor, räkna galoppsprång och hålla med silvertejp, säger han, det sista med en blick på Fredrik Jönsson som red med silvertejpsreparerade stövlar under VM i fjor.

Douglas Lindelöw arbetar med en del nya hästar som ska ta över efter Zacramento (hästen som nu rids av Peder Fredricson).

– Jag har många fina på väg. Cheldon är en av dem. Honom har jag haft sedan han är fem. Det är en lite annorlunda häst. Snäll och fin hemma och i hagen men otroligt stark och svår att vända när man rider honom.

Prov på det fick Falsterbopubliken se i fredagens Grand Prix. I en högersväng mot en oxer fick Douglas honom inte att vända. Så Douglas släppte vänstertygeln och drog med båda händerna i höger innan han fick hästen i rätt riktning. Det gick vägen och det blev felfritt.

– Det finns en del att jobba med men hoppa kan han, säger Douglas.

– Det är kul att arbeta med nya hästar. Det är ju så bra med den här sporten, man kan alltid komma igen.