Stolpe ut för alla EM-svenskarna

Publicerat

Ett enda litet nedslag och regerande mästaren Peder Fredricson rasade från första till åttonde plats när andra delhoppningen i EM i Rotterdam avgjordes på torsdagsförmiddagen.

Peder startade relativt lugnt men All In såg inte riktigt lika spänstig ut som vanligt på de fyra första hindren. Redan på det tredje darrade det och på uthoppet i första kombinationen drog All In ned en bom med bakbenen.

– Jag tyckte jag kom bra in med det räckte inte, suckade Peder.

Rivningen såg ut som en energigivare, för resten av banan hoppade All In i sin vanliga spänstiga form.

Peder var självklart nedslagen efteråt, inte minst sedan hans medryttare i laget alla dragit på sig fel. Sverige hade ramlat från tredje till femte plats.

– Nu får vi samlas i stallet och deppa. Men i kväll går vi ut och äter tillsammans, tar tag i det hela och kommer igen. Vi vet vad vi kan, sa Peder.

För Henrik von Eckermann blev det åter ett tramp i vattengraven med annars mycket välhoppande Mary Lou och Malin Baryard-Johnsson råkade ut för ett bakbensfel med Indiana. Fredrik Jönsson inledde väldigt fint med Coldplay men i trekombinationen rasade allt.

– Jag tycker ändå att alla hästarna hoppade fint men idag var det stolpe ut, sammanfattade förbundskapten Henrik Ankarcrona.

– Vi kan mycket bättre och det ska vi visa i sista rundan på fredagskvällen.

Peder Fredricson såg också positivt på sina individuella chanser.

– Jag har bara ett nedslag fram till guldet och det är tre stora rundor kvar. Det koimmer att hända mycket.

En av hans stora konkurrenter kommer att vara Steve Guerdat, schweizaren som ligger precis före honom i toppen av världsrankningslistan och tvåa nu. Guerdat rider svenskfödda Bianca, precis som i VM, och hästen ser oerhört bra ut. Det gör också nu ledande Explosion W, riden av britten Ben Maher!