Stekhet EM-dressyr

Publicerat

Lördagsförmiddagen vid EM i Rotterdam ägnades åt en 1,45-Grand Prix helt utan svenskt deltagande. Vi hade hoppats få se Peder Fredricson med Christian K men så blev det inte. Peder red en 1,45:a igår, lugnt och sansat med bara två tidsfel, så vi trodde han skulle vara med nu också men avstod alltså.

Själv roade jag mig med att prata med förbundets verksamhetschef för sport och tävling, Andrea Barth, och senare med dressyrens Patrik Kittel.

Det var intressant att träffa Andrea Barth. Hon berättade hur de jobbade på sportavdelningen, om hur hon ändrat arbetssätten, så det är närmare mellan tjänstemännen och att det därmed är mera tillgängligt för sportfolket.

Patrik Kittel skulle rida Grand Prix Küren bara några timmar efter vårt möte men han var som vanligt cool och avslappnad. Han berättade många härliga detaljer om sin Well Done de la Roche, något ni kan läsa om i kommande nummer av en Ridsporttidning nära dig.

Tycker förresten nästan synd om dressyrryttarna. Solen flödar här i Rotterdam och det måste vara en pärs att rida Grand Prix-dressyr i 30 graders värme.

Just nu väntar vi på att få besked om Peder Fredricson och Henrik von Eckermann tänker rida EM-finalen i morgon. Själv håller jag dessutom ett (smått nervöst) öga på hoppningarna hos Stensäters RF där en av mina hästar ska tävla.