Laddat för Nations Cup

Publicerat

Amerikanske förbundskaptenen Robert Ridland är från Kalifornien. Han hade ”beställt” varmt och soligt kaliforniaväder inför resan till Falsterbo.

Det fick han.

– Fast när jag satt på flygplatsen i Los Angeles ringde mina ryttare och sa att jag skulle ta med regnkläder. Men här är ju hur fint som helst, jag stortrivs, sa Ridland.

– Jag har varit här förut och jag är väldigt glad över att vara tillbaka.

Nu 73-årige Robert Ridland har haft hand om det amerikanska nationslaget sedan 2013. Han hade en strålande karriär som ryttare med massor av internationella Grand Prix-segrar och han deltog i OS i Montreal 1976. Han är en mycket uppskattad banbyggare men för den stora publiken är han kanske mera känd som expertkommentator på tv. Han har arbetat för CBS och under både Barcelona-OS och Aten-OS kommenterade han för NBC.

Dessutom är han en synnerligen trevlig man med massor av humor – och erfarenhet. Nu är han med sitt lag i Falsterbo. Det är ett ungt lag som tävlar i Europa för att skaffa sig erfarenhet.

– Vi vill ta oss till lagfinalen i Barcelona. Där måste vi göra ett mycket bra resultat eftersom vi ännu inte är kvalade till OS, förklarade han.

Hans unga gäng går ut som åttonde och sista lag i morgon när Nations Cup rids i Falsterbo. Det var dragning av startordningen med alla chef d’equiperna på plats. Det var mycket snack om att rida ihop lag inför EM, lite mindre om att samla poäng till NC-finalen i Barcelona.

Belgien, som vann i fjor i Falsterbo, bjuder på en premiär.

– Abdel Said är med i laget. Det är hans debut för Belgien efter hans byte av nationalitet från Egypten, berättade lagledare Peter Weinberg.

För Storbritannien blir det en familjeaffär med tre syskon Charles i laget.

– Det känns nästan som en brittisk ”country show”, skojade lagledare Di Lampard.

Så här ser startordningen ut i Nations Cup of Falsterbo:

1. Nederländerna, 2. Sverige, 3. Frankrike, 4. Storbritannien, 5. Schweiz, 6. Belgien, 7. Italien, 8. USA.

Första rundan startar kl 14,00 och den andra 15,45 och allt sänds i SvT.